ХОТЕЛ ТРАКИЯ

Полезна информация и връзки за град Пловдив

 • Летище Пловдив
  Летище Пловдив е международно летище, разположено на 10 км. югоизточно от втория по големина в България град – Пловдив. Разстоянието до столицата София е само 130 км., като по магистралата тази дистанция се изминава за около час и половина.
 • Летище София
  Летище София е най-голямото международно летище в страната, което разполага с качествена аудитория от над пет милиона души годишно – пътници, посрещачи, изпращачи, персонал. Такава аудитория е привлекателна за всеки голям рекламодател, предлагащ стоки и услуги на местния пазар.
 • Железопътен транспорт
  „Български държавни железници“ ЕАД (БДЖ) е българска държавна компания, най-големият железопътен оператор в страната. До 2002 г. тя експлоатира и основната част от железопътната инфраструктура в страната, която тогава е отделена в Национална компания Железопътна инфраструктура.
 • Централна автогара град София
  Автогарата разполага със закрита площ от 7 173 кв.м. Всички помещения са напълно климатизирани. За спокойствието на служители и посетители на територията на автогарата са инсталирани 130 камери, свързани към система за сигурност.
 • Автобусен транспорт град Пловдив
  Транспортният сайт на град Пловдив.
 • Международен панаир
  В изложбената програма на Международен панаир Пловдив са включени многобраншови панаири и специализирани изложения, обхващащи ключовите отрасли на българската икономика. Тук се провеждат най-значимите търговски форуми в страната, на които българските производители излизат на международния пазар.
 • Община град Пловдив
  Пловдив е един от най-старите градове не само в България, но и в Европа. Той е съвременник на Троя и е по-древен от Рим, Атина или Константинопол. Няма окончателен отговор на въпроса за възрастта на града. През 1975 г. са разкрити останки от религиозна постройка от периода на Критско-Микенската култура, сравнима само с находката на остров Кносос.